HEY AKADEMİ 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı.

Koyu Mavi renk arka fon üzerinde, çapraz bir şekilde duran, beyaz renk gazete! HEY POSTA adlı gazetenin sol bölümünde ; açıklama bölümündeki metin bulunmakta, sağ bölümünde etkinliğe ait bir fotoğraf yer almaktadır. Görselin sağ altında, HEY AKADEMİ logosu ve sol alt bölümde “@heysosyal” ibareli Facebook, İnstegram, Twitter sosyal medya ikonları yer almakta.

Herkes İçin Erişilebilir Yaşam Akademisi Derneği’nin 2’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, 17 Aralık 2022 Cumartesi günü yapıldı. Toplantıya Derneğin Isparta ve çevre İllerde bulunan üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

10 Eylül 2019’da tohumu atılan HEY AKADEMİ; bugün Türkiye’nin pek çok farklı şehrinde İl Temsilcilikleri ve 170 üyesi ile faaliyet göstermektedir..

Kuruluşundan itibaren sahada görme engelli bireylerin ihtiyaçlarını ve yaşadıkları sorunları tespit ederek, kalıcı, kapsayıcı ve sürdürülebilir çözüm önerileri geliştirmeye çalışan HEY AKADEMİ; pek çok farklı proje ve çalışma ile alanda ve literatürde yerini aldı.

Açık, şeffaf ve hesapverebilir bir sivil toplum örgütü olma iddiası ile faaliyetlerini sürdüren HEY AKADEMİ; bu vaatlerini sözde değil özde uygulayan, sözlerini değil adımlarının takip edilmesini her fırsatta dile getiren bir örgüt olarak alana farklı bir perspektif kazandırdı.

17 Aralık 2022 Cumartesi günü birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun hakim olduğu Genel Kurul’da öncelikle daha önce Dernek organlarında seçim ile işbaşına gelmiş ve bugüne kadar özverili katkıları ile destek sağlamış olan Yönetim ve Denetim Kurulları üyelerine teşekkür ediyoruz.

Gerçekleşen yeni Genel Kurul’da Yönetim Kurulu:

İsmail ÇEVİKBAŞ – Genel Başkan

Fatih SAYAR – Genel Sekreter

Sinan Tarkan ASLAN – Mali Sekreter

Hakan TELTİK – Eğitim Kültür ve İstihdam Sekreteri

Eylem ÖZEN – Savunuculuk ve Lobicilik Sekreteri

Zafer DİKEN – Sosyal Politikalar Sekreteri

Gülsüme HÜSEYİNÇELEBİ – Uluslararası İlişkiler Sekreteri

 

Denetim Kurulu ise:

Kadri YAMAN – Başkan

Engin YILDIZ – Üye

Resul PARTİCİ – Üye Olarak teşkil olundu.

Erişilebilir bir Türkiye için atılacak çok adım, aşılacak çok engel ve yürünecek çok yol var. Bizler HEY AKADEMİ olarak; üyeleri, gönüllüleri ve takipçileri ile birlikte bu adımlara, engellere ve yyollara talibiz. Yeter ki; yolun sonunda engelli camiası için bir katma değer oluşsun, engelli hakları korunsun ve gelişsin.

Biz, birlikte daha güçlüyüz. Ve birbirimizden öğreniyor, birbirimizi besliyor, “ben” değil “BİZ” olma bilinci ile ortak aklı esas alarak çalışmaya devam ediyoruz.

Tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur.